GYAKORI KÉRDÉSEK

Általában nem, mert a kezeléseket gondos helyi érzéstelenítésben végezzük.
Hatékony kezelést végzünk, tehát a lehető legrövidebb idő alatt igyekszünk befejezni a kezeléseket. Mivel pácienseink többsége messziről érkezik, általában több fogon is végzünk kezelést egy ülésben, ez természetesen több időt vesz igénybe.
Az esetek döntő többségében igen. A beavatkozásokat igyekszünk úgy programozni, hogy a kezelés után Ön biztonságosan tudjon autót vezetni. Természetesen, ha úgy megnyugtatóbb, hozhat magával kísérőt.
A cariest több tényező fennállása esetén baktériumok okozzák, tehát nem örökölhető betegség. Örökölhető viszont például a fogak torlódott helyzete, ami elősegíti a caries kialakulását.
Naponta kétszer ( reggeli és vacsora után) elvégzett alapos (2-3 perc) fogmosás elegendő. Lényeg a hatékonyság, tehát az, hogy étkezés után a plakkot a fog felszíneiről és a fogközökből is alaposan távolítsuk el.
Gyakorlatilag kizárt. Az implantátumok olyan szövetbarát anyagból (titánium) készülnek, amellyel kapcsolatban nem ismeretes allergiás, kilökődési reakció.
Fogaink 24 órán át vannak kitéve különböző hatásoknak, így akár hónapok alatt is kialakulhatnak elváltozások, reamelyeket nem mindig könnyű felismerni. Ezért kell évente legalább egyszer kontrollvizsgálaton megjelenni.
A legújabb vizsgálatok szerint korunk népszerű italainak (100%-os narancslé, Ice tee, Cola, energia italok) olyan magas a savtartalma, hogy az képes fellazítani a fog zománc szerkezetét. Ilyen italok fogyasztása után közvetlenül öblítsük ki szánkat vízzel, majd mintegy 30-60 perc múlva mossunk fogat, különben jellegzetes fognyaki kopást okozhatunk a fogkefével.