magyar l deutsch l english l italiano
 
  RENDELŐ
  SZOLGALTATÁSOK
  GARANCIA
  GYAKORI KÉRDÉSEK
  IDŐPONT KÉRÉS
  KAPCSOLAT
  GALÉRIA
 


JUPA-DENT
Fogorvosi rendelő
9970 Szentgotthárd,
Mathiász Artúr u. 13.
Telefon: 00 36 94 380 804

A honlapot a Virtuart Kft. készítette.

GYAKORI KÉRDÉSEK

- Fájdalmas-e a fogorvosi beavatkozás?
Egyátalán nem, mert a kezeléseket gondos helyi érzéstelenítésben végezzük.

- Sokáig tart-e egy kezelés?
Hatékony kezelést végzünk, tehát a lehető legrövidebb idő alatt igyekszünk befejezni a kezeléseket. Mivel pácienseink többsége messziről érkezik, általában több fogon is végzünk kezelést egy ülésben, ez természetesen több időt vesz igénybe.

- Tudok-e autót vezetni kezelés után?
Az esetek döntő többségében igen. A beavatkozásokat igyekszünk úgy programozni, hogy a kezelés után Ön biztonságosan tudjon autót vezetni. Természetesen, ha úgy megnyugtatóbb, hozhat magával kísérőt.

- Örökölhető-e a caries (fogszuvasodás)?
A cariest több tényező fennállása esetén baktériumok okozzák, tehát nem örökölhető betegség. Örökölhető viszont például a fogak torlódott helyzete, ami elősegíti a caries kialakulását.

- Hányszor kell fogat mosni naponta?
Naponta kétszer ( reggeli és vacsora után ) elvégzett alapos (2-3 perc) fogmosás elegendő. Lényeg a hatékonyság, tehát az, hogy étkezés után a plakkot a fog felszíneiről és a fogközökből is alaposan távolítsuk el.

- Kilökheti-e szervezetem az implantátumot?
Gyakorlatilag kizárt. Az implantátumok olyan szövetbarát anyagból ( titánium) készülnek, amellyel kapcsolatban nem ismeretes allergiás, kilökődési reakció.

- Érdemes-e kontrollra járni akkor is, ha nincs problémám?
Fogaink 24 órán át vannak kitéve különböző hatásoknak, így akár hónapok alatt is kialakulhatnak elváltozások, amelyeket nem mindik könnyű felismerni.
Ezért kell évente legalább egyszer kontrollvizsgálaton megjelenni.

Aktuális!

- Mi a saverózió?
A legújabb vizsgálatok szerint korunk népszerű italainak (100%-os narancslé, Ice tea, Cola, energia italok) olyan magas a savtartalma, amely képes fellazítani a fog zománc szerkezetét. Ilyen italok fogyasztása után ne mossunk azonnal fogat, csak mintegy 30-60 perc múlva, különben jellegzetes fognyaki kopást okozhatunk a fogkefével.
A helyes módszer tehát: fogmosás után közvetlenül vízzel öblíteni és csak 30-60 perc múlva fogat mosni.

{ az oldal tetejére }